Saopštenje za javnost DEMOKRATSKE FRONTE povodom 15. sjednice Kantonalne Skupštine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Ovim putem želimo upoznati građane Bugojna o aktivnostima koje smo poduzeli na 15. sjednici Kantonalne Skupštne održane 01.06.016. godine.

Klub zastupnika DF SBK/KSB je na ovoj sjednici imao dvije inicijative i to:

1. Inicijativa kojom tražimo od Ministarstva obrazovanja,nauke,kulture i sporta SBK da otvori jedno odjeljenje medicinske škole u Bugojnu.

2. Inicijativa upućena JP Ceste FBiH da se krene sa izgradnjom trotoara na djelu Magistralnog puta Bugojno – Gornji Vakuf-Uskoplje na dionici od naselja Zlavast do OŠ u Gračanici.

Također smo tražili od ministarstva zdravstva i socijalne politike da nam dostavi izvještaj o radu i financijskom poslovanju Centra za socijalni rad Bugojno.

Zastupnici Kluba DF su bili suzdržani kod novog zaduženja Kantona u iznosu od 12 miliona KM, jer smo tražili kod usvajanja Budžeta za 2016. godinu da se planiraju sredstva za izmirenje pravosnažnih sudskih presuda, što je obaveza Vlade SBK/KSB i po Presudi Ustavnog suda BIH iz septembra 2014. godine.

Napominjemo, da je Kanton imao rast prihoda u 2015. godini preko 9 miliona KM (rast prihoda od PDV), ali su isti korišteni za rast potrošnje umjesto da se iskoriste za podmirenje dugova prema budžetskim korisnicima.

Također građani treba da znaju da je ovo drugo zaduženje Kantona u 2016. godini, jer je prvo zaduženje bilo prilikom usvajanja Budžeta za 2016. godinu u iznosu od 18 miliona KM.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/