Saopštenje za javnost Asima Šahmana, predsjednika skupštine RK Iskra

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Dragi sugrađani, sportisti i navijači

Muški rukometni klub je ovih dana u centru pažnje građana Bugojna. Žao nam je što je ta pažnja otišla u krivom smjeru izvan sportskih dešavanja. Nije trebalo da dođe do sukoba trenera MRK Iskra i sekretara NK Iskra jer se sve moglo riješiti samo jednim pozivom. Svemu ovome je samo jedan krivac a to je tradicija da se jedan dio fizičkih priprema godinama i bez problema odvijao na gradskom stadionu. Na nasu žalost pored svih problema koje imamo pojavio se problem koji se nikada nije smio desiti između dva kluba istog imena i iz istog grada. Da li je uopšte bitno ko je u pravi a ko u krivu kada se koriste resursi koje su građani Bugojna svojim sportistima poklonili? Treba otkloniti sve zablude da je nešto “moje” ako sam predsjednik jer sutra to neću biti a moje nije niti će biti. Sportski vijek sam proveo u nekom boljem okruženju, radujući se Salkinim golovima, diveći se Škarinim odbranama a zajedno bili kost i meso sportskog društva Iskra. Prijetiti tužbama predstavnika kluba prema klubu iz istog grada je presedan koji nije za ozbiljnu raspravu niti diskusiju. Posebno su teške kvalifikacije prema našem treneru, Bugojancu i jednom od legendi kluba i sve to a da samom činu niste bili nazočni gosp. Ivoš. Podsjećanja radi MRK Iskra u ovoj godini slavi 50 godina postojanja, suorganizator je najjačeg turnira mlađih dobnih uzrasta u Evropi pod nazivom “Rukomet je moja budućnost”. Uskoro nas očekuje i najveći sportski događaj novije historije, Evropsko prvenstvo B divizije i u goste nam dolazi deset evropskih država 12 dana. Posebno smo fokusirani na Premijer ligu gdje želimo izboriti opstanak. Dragi sugrađani i sami ste svjesni koliko je ovo sa nogometnim stadionom marginalna stvar. Nećemo više dolaziti ni trenirati tamo gdje smo nepoželjni.

SVI SMO MI ISKRA!!!
Asim Šahman
Predsjednik Skupštine kluba

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/