Saopštenje u povodu 1. maja, međunarodnog praznika rada

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Umjesto čestitke građanima za Međunarodni praznik rada 1. maj, Bosanska stranka želi još jednom skrenuti pažnju domaće i strane javnosti na težak materijalni položaj građana Bosne i Hercegovine – koji je direktna posljedica nemogućnosti ostvarivanja prava na rad i prava na naplatu zarađenog.

Neshvatljivo je da  vlast ne želi da vidi potrebe gladnog naroda, niti želi da pomogne nastojanja subjekata koji bi željeli ekonomske mjere poboljšanja. U rješavanju ovog najvažnijeg bh. pitanja,  vlast pokazuje više nesposobnosti i neodgovornosti od prethodne – postupajući suprotno obećanjima kojima je u predizbornoj kampanji prosila glasove. Umjesto izvršenja obećanja,  vlast je poskupila  sve što je se dalo poskupiti, i dodatno povećala troškove života, a visoki funkcioneri   i dalje dobivaju visoke plate za svoj nerad-dok radnici nemaju niti zagaratovani minimalac,i svoje plate moraju tražiti putem suda.

Zbog takve politike koja se radikalno nastavlja na politiku prethodne vlasti, Bosna i Hercegovina je i danas zemlja gdje nekolicina bogatih prosi novac od međunarodne zajednice, u ime ogromne većine siromašnih – i u njihovo ime ga troši za sve osim za nova radna mjesta ili odgovarajuće socijalne programe.

Ponašanje vlasti  ne treba nikoga čuditi, obzirom da su kupili vlast uz pomoć međunarodnih moćnika, kroz legaliziranje kršenja ljudskih i građanskih  prava – donošenjem nehumanog Zakona o radu.

Uz Međunarodni praznik rada, Bosanska stranka apeluje na dio predstavnika međunarodne zajednice, koji su istinski prijatelji BiH – da izvrše pritisak na  vlast, kako bi bar prestala vući poteze kojima će zemlju dovesti u još dublju ekonomsku i političku krizu – ako već ne zna voditi politiku ekonomskog prosperiteta.

SRETAN PRVI MAJ DAN ROBOVA – Krivi ste vi!

Predsjednik BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/