Saopštenje SBB Bugojno: SDA Bugojno ubire jeftine političke poene

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ubiranje jeftinih političkih poena od strane bugojanske općinske organizacije SDA se nastavlja. Posljednji događaj i pokušaj da se demonstrira jačina i snaga pomenute političke opcije u Bugojnu je u prošli petak održano potpisivanje ugovora o stipendiranju za 2016/2017. akademsku godinu. U ulozi „dušebrižnika“ pojavili su se ljudi iz vrha ove stranke, općinski vijećnici i kantonalni zastupnici, na taj način iskrivljujući sliku o „zaslugama“, koje su oni tobože pokazali prema studentima.

Podsjećamo, za dodijelu stipendija svoj glas su dali klubovi vijećnika svih stranaka koje čine OV-e. Za pompeznu sliku u režiji SDA kakva je poslana u javnost sa ovog događaja nema mjesta, jer su na pitanju isplate stipendija, bolje reći ne isplate, kao i za neke druge obaveze, za koje postoje odluke OV-a, pali svi od vijećnika, preko općinske administracije do načelnika općine.

Fotografije iz kristalne sale su možda dobre za naredno vrijeme u kojem će se zbog, vjerovatno, istog scenarija od prošlih akademskih godina moći uprijeti prostom na one koji su očito i na ovaj način preuzeli i odgovornost za redovnu isplatu stipendija. Tada se neće moći sakrivati iza nekoga drugog, ili trećeg, kao što to čine po pitanju problema u nekim javnim ustanovama i preduzećima u Bugojnu.

Savez za bolju budućnost neće nikada pristati, niti učestvovati u ovakvom načinu političke promocije. Prednost će uvijek dati konkretnom djelovanju u cilju stvaranja boljih uslova za život običnih građana i zaštitu njihovih interesa. Kroz brojne inicijative, koje su zahvaljujući upravo OO SBB-a i pokrenute i realizirane, pokazujemo da smo čvrsto uz obične građane i njihove interese.

Bugojno, 06.11.2017. godine

OO SBB Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/