Saopštenje povodom 36 godine od smrti Josipa Broza-Tita

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/
Bosanska stranka želi podsjetiti javnost i iskazati dužno poštovanje prema Josipu Brozu Titu, koji je umro prije 36 godina, 4. maja 1980.

Djelo revolucionara Josipa Broza Tita još za života postalo je internacionalnim simbolom antifašističke, socijalističke i revolucionarne borbe za ljudska prava potlačenih, poniženih i obespravljenih.

Vrijeme nakon Tita potvrđuje da je Titovo doba bilo najprogresivniji period na južnoslavenskim prostorima, naročito sa aspekta socijalne zaštite i prava svih građana na zagarantovanu egzistenciju, besplatno školstvo i zdravstvo… Penzioneri su imali penzije, antifašisti i borci mirnu starost, djeca su imala sve što je potrebno za zdrav razvoj.

Bosanski narodi, nikad u svojoj istoriji, kao ni danas, nisu doživjeli tako nagli progres, kao što je to bilo za Titovog doba.

Tito se brinuo za narod, darivao mu lijep život i sigurnost.

Tito je simbol našeg dostojanstva, ponosa, dobrog života, ljudskih i radničkih prava… Tito je otac državnosti Bosne i Hercegovine.

Josip Broz Tito je u pamćenju naših građana dokaz da u životu može bit dobro.

Pressjednik-BOSS-a -Bugojno
Safet Idrizbegović
https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/