Saopštenje Kantonalnog povjereništva Stranke za BiH SBK

https://www.bugojno-danas.info/

KAD ĆETE UKINUTI „BIJELI HLJEB“?

Prema dostupnim informacijama vlasti Srednjobosanskog kantona izdvoje preko 220 hiljada KM na ime „bijelog hljeba“, naknada koju ostvaruju poslanici/zastupnici nakon što im završi mandat.  Na temelju kojeg osnova zastupnici imaju pravo na navedenu naknadu, kada je prema relevantnim izvještajima koji su pratili rad zastupnika u kantonalnoj skupšitini,  ocjenjen jednim od najgorih, sa činjenicom da postoje zastupnici koji nikada nisu uzeli riječ za govornicom ili da predlože zakon.

Kantonalno povjereništvo  Stranke za Bosnu i Hercegovinu  Srednjobosanskog kantona još jednom poziva vlasti u SBK da ukinu  navedenu privilegiju. Pozivate se na borbu za pobiljšanje položaja građana, a konstantno se povečava broj korisnika  javnih kuhinja, a do tada vi nesmetano uzimate i prisvajate budžetski novac.

Svojim neradom ste doprinijeli teškom stanju u kojem žive građani Srednjobosanskog kantona. Građani  našeg kantona su najbrojniji pred redovima u javnim kuhinjama i ambasadama stranih država.

 

PRESS SLUŽBA KV BIH SBK

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/