Samir Vrban, selektor kadetske reprezentacije NS SBK: Zasluženo smo došli do finala

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Cazinu je protekle sedmice odigran treći po redu Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza,a pobjednik je na kraju bila selekcija NS Zeničko -dobojskog kantona. Turnir je organizirao Nogometni savez Federacije BiH uz tehničku podršku Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona, a na turniru je učestvovalo preko 200 mladih nogometaša iz svih 10 kantonalnih županijskih nogometnih saveza. Selekcija NS ZDK u finalu je nakon izvođenja penala bila bolja od vršnjaka iz NS Srednjobosanskog kantona, čiji je selektor Samir Vrban nakon turnira imao samo riječi hvale za ovaj turnir, te kompletnu organizaciju.

Mi smo zadovoljni uspjehom koji smo postigli i posebno hvala čelnicima našeg Saveza koji su nam pružili podršku, te nam omogućili i tri -četiri selektiranja. Mi ovaj uspjeh nismo očekivali, ali iz utakmice u utakmicu ekipa se uigravala i stvari su dolazile na svoje. Zasluženo smo išli u finale, u četiri utakmice smo sve četiri slavili i nismo slučajno došli do kraja. Hvala i našem sponzoru benzinskoj pumpi TiOil kao i mojim saradnicima Oliveru Grebenaru, Murisu Jašareviću i Faruku Lazimoviću, te koordinatoru selekcija Nerminu Bašiću, kazao je Vrban, trenutno trener juniora NK Iskra Bugojno s kojima je protekle sedmice osvojio i juniorski kup NS SBK/KSB.

– Pokazali smo da na Jakliću imamo dobrih i kvalitetnih mladića, ali treba tu još dosta raditi. Npr. na ovom turniru član Iskre Elvir Duraković sa četiri pogotka izabran je za najboljeg golgetera turnira, a bio je i kapiten naše selekcije. Tu vrijedi dodati i Anesa Mašića koji je također postigao četiri pogotka. Njima bih pridodao dvojica iz Viteza, Luku Jovanovića i Zvonimira Petrovića, koji su pokazali raskošan talenat, ali i još dosta mladića koji mnogo obećavaju, dodao je ovaj perspektivni stručnjak, vlasnik “B” trenerske licence.

Selektor Vrban

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/