Samir Šečić o dojučerašnjim kolegama: Prepoznatljivi ste po…

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

XXX redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno koja je održana u četvrtak donijela i pravi verbalni rat između prof. Abida Ajkunića (SDP) i Samira Šečića, dugogodišnjeg kadra ove stranke, koji je po razlazu sa istom postao nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno.

Šečiću je krajem mjeseca februara ove godine zapaljen i privatni automobil Volvo koji se nalazio ispred njegove porodične kuće, a on je tada za paljevinu tadašnjeg ministra za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH Zukana Heleza. Krivci za paljevinu Šečićevog automobila nikada nisu pronađeni, a većina u Općinskom vijeću Bugojno nakon toga usvojila je odluku da se Šečiću iz budžeta Općine Bugojno uplati nadoknada štete, što je priznajemo bio pravi presedan.

Šečić je sada, navodno, blizak OO SDA Bugojno, a na sjednici u četvrtak prof.Ajkunić je ponovo tražio informaciju o navodnom paljenju Šečićevog automobila, istakavši da oni sumnjaju da je to učinio upravo Šečić.

Vjerujem da je načelnik davno izvršio nadoknadu štete, kazao je Ajkunić.

Jedan vijećnik konstantno u polupijanom stanu iznosi svoja mišljenja koja apsolutno nemaju veze sa konkretnim političkim stavom. Ima jedna narodna poslovica: Čega se pametan stidi, budala se ponosi. Ja sam lično imenom i prezimenom prozvan u toku jednog izlaganja i reći ću da je na mene izvršen fizički prepad a izvršioce je otkrila policija. Čovjek koji je vodio partiju koja je prepoznatljiva po batinjanjima i kafanskim pijankama je osuđen pravomoćno na kaznu zatvora, a bio je ministar i predsjednik KO stranke koju Abid predstavlja na jedan veoma čudan način, kazao je Samir Šečić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/