Samir Haljeta jedan od 10 najinovativnijih profesora u Bosni i Hercegovini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Vrijedno priznanje u obrazovanju stiglo u Bugojno – Samir Haljeta jedan od 10 najinovativnijih profesora u Bosni i Hercegovini

COI Step by Step je u proteklom periodu pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne saradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju povodom 20 godina svog postojanja u BiH, uz podršku donatora i prijatelja.

Cilj je bio pokazati i javnosti predstaviti kreativne i inovativne nastavnike/ce koji doprinose razvoju obrazovanja. Ova nagrada je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavničke profesije, i njihove nemjerljive uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

Konkurs je bio javan i svaki odgajatelj, nastavnik  i stručni saradnik iz BiH je mogao prijaviti svoju odgojno-obrazovnu inovativnu praksu u radu sa učenicima. Stručna komisija je odabrala najbolje, a svečana promocija nagrada je održana je 09.decembra.2016.godine u sarajevskom Domu mladih.

Na svečanosti je dodijeljeno 50 nagrada i priznanja, i to za deset nominovanih i pobjednika u svakoj od pet navedenih kategorija:

Kategorija 1: Odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju
Kategorija 2: Učitelji/ce u razrednoj nastavi
Kategorija 3: Predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama
Kategorija 4: Predmetni nastavnici/ce u srednjim školama
Kategorija 5: Stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja

Profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz Bugojna,  Samir Haljeta,  dobio je nagradu kao jedan od 10 najinovativnijih profesora u srednjim školama u Bosni i Hercegovini.

Profesor Samir Haljeta je svojim primjerom inovativne prakse rada sa učenicima predstavio model rada sa učenicima na realizaciji projekta zdrave prehrane u okviru kojeg je u Gimnaziji Bugojno urađen cijeli niz aktivnosti sa učenicima- anketiranje, predavanja za učenike, snimanje filma, izrada promotivnih materijala, izrada kreativne piramide zdrave prehrane, formiranje Školske lige odbojke i takmičenja iz odbojke. Aktivnosti su imale za cilj unapređenje zdravih prehrambenih navika srednjoškolaca i promociju zdravog stila života.

IN godišnja nagrada za najinovativnije odgajatelje i odgajateljice, učitelje i učiteljice, nastavnike i nastavnice, te stručne saradnike i saradnice prepoznaje, nagrađuje i promoviše predane i posvećene profesionalce koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/