Salko Bukvarević je nemoćan

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ministar za boračka pitanja Federacije BiH Salko Bukvarević optužio je bivšeg ministra Zukana Heleza da stoji iza protesta boraca koji se održavaju širom Federacije BiH, te za lošu situaciju u kojoj se bivši borci nalaze u ovom entitetu.

“Ne stoji niko iza boraca osim neimaštine i bijede, agonije u kojoj se nalaze i nerada Salke Bukvarevića i Vlade FBiH. Čovjek nije ništa radio, ni zareza nije dostavio parlamentu otkad je došao i sad se čudi što imamo proteste boraca. Evo, ja njega ne optužujem nizašta. Samo mislim da se ništa ne pita. Sada je izvršena podijela na komponente  po principu HDZ jedno, a ove druge… ne vodi niko faktički. Slušajte, ovako ide hijerarhija. Salko odgovara Fadilu, ovaj polaže račune Bakiru Izetbegoviću, a ovaj opet Draganu Čoviću.Tako da ja njega stvarno ne optužujem, nego stranke koje stoje iza svega i obećavaju med i mlijeko. On je potpuno nemoćan da bilo šta uradi.”, izjavio je Zukan Helez za Novi.ba kao komentar na Bukvarevićeve optužbe.

“On sam je priznao da sam zakonima koje sam ja donio riješio iz registra 30 hiljada boraca, a na osnovu tog zakona u narednih godinu-dvije će se iz prava izvući još 30 hiljada boraca. Neka on uradi upola što sam ja uradio.”, dodao je Helez.

Podsjetimo, borci u Federaciji BiH su organizovali proteste ispred glavnih institucija širom tog entiteta sa kojih će ponovo zatražiti da federalna Vlada usvoji rezoluciju kojom se zahtijeva pravo na mjesečnu naknadu koja ne može biti niža od minimalne penzije od 326 KM, uspostava jedinstvenog registra korisnika prava, te formiranje jedinstvene organizacije boraca i do tada moratorij na budžetsko finansiranje boračkih udruženja.

sdp.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/