Safet Idrizbegović: Mladi u Bugojnu gube perspektivu, ali i nadu da će bolje sutra ikada svanuti

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nije ništa novo da nezadovoljstvo Bugojnaca buja iz godine u godinu. Mnoge su generacije prihvatile bugojansku zbilju i odlučile ostati u ovoj maloj, lijepoj, ali gotovo pa bankrotiranoj čaršiji. Kontradiktorni postupci vladajućih u Bugojnu, nezaposlenost, male plaće uz koje ide poskupljenje svega osim zraka kojeg udišemo.

Mladi u Bugojnu gube perspektivu, ali i nadu da će bolje sutra ikada svanuti. Upravo zbog navedenih razloga veliki broj mladih želi napustiti Bugojno– što trbuhom za hjebom, što za boljim obrazovanjem.

Društvene mreže poput Facebooka postale su idealno mjesto gdje se Bugojanci mogu izjadati, izmijeniti iskustva, potražiti posao, ali i osnovati grupu kao potporu mladima koji žele što brže pobjeći iz njihove čaršije i domovine.

Otići odavde samo je jedan od izbora i rješenja, ali ostati ovdje i založiti se za društvene promjene i samim time bolju budućnost građana Bugojna.

Mladi sve manje i manje vide perspektivu u ovoj čaršijii i to je tragično.

Ne odlaze u svijet, zato što im se ide, nego zato što ih okruženje na to prisiljava. Osim iz ekonomskih razloga nezadovoljstva, javljaju se i oni politički i društveni.

Mladi su izgubili povjerenje da se demokratijom i izborom mogu stvari promijeniti.

Predsjednik -OO BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/