RVI iz Bugojna Muslija Muslimović uspješno se bavi plasteničkom proizvodnjom

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Ratni vojni invalid Muslija Muslimović iz Kule kod Bugojna uspješno se bavi plasteničkom proizvodnjom, koja mu osigurava dodatna sredstva u kućnom budžetu.

Ratni vojni invalid Muslija Muslimović iz Kule kod Bugojna uspješno se bavi plasteničkom proizvodnjom, koja mu osigurava dodatna sredstva u kućnom budžetu.

U plasteniku od šezdeset kvadratnih metara uzgaja više sorti paradajza, paprike i krastavca, a sve proizvedene količine proda komšijama, prijateljima, na pijaci i vlasnicima bugojanskih restorana.

– Ovogodišnja berba je počela nešto ranije, tako da smo sedamdeset posto uroda već prodali. Potražnja za našim povrćem je velika, tako da planiramo iduće godine proširiti proizvodnju – kazao je.

Ističe da je postojeći plastenik sagradio vlastitim sredstvima, i da su se uložena sredstva i trud isplatili u proteklih desetak godina.

– Kompletna porodica je uključena u posao. Pomažu mi supruga, sin i kćerka. Svi doprinosimo i svi smo zaslužni za postignute rezultate – naglasio je.

Dodaje da se donedavno bavio uzgojem malina i da je, zbog trenutnog stanja u malinarstvu, iskrčio jedan dio malinjaka.

– Godina je bila katastrofalna za malinare. Branje maline je onemogućila stalna kiša, koja se odrazila i na njen kvalitet. Cijena je bila ispod svakog nivoa, a otkupa gotovo da nije ni bilo. Ogromne količine su, nažalost, propale – zaključuje ovaj Bugojanac.

Foto/Text Fena: Mevlida Ridžal

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o