Rukometaši Sloge u historijskoj utakmici zasluženo pobijedili bugojansku Iskru

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Večeras je odigrana utakmica Prve liga Federacije BiH u rukometu, grupa Jug za pamćenje za Gornji Vakuf-Uskoplje i MRK Sloga koji će dugo u noć slaviti veliku i zasluženu pobjedu protiv rukometaša Iskre rezultatom 24:13 (10:8).

Portal Bugojno Danas iskreno čestita samo igračima Sloge na ovoj pobjedi koja ih je približila najjačem rangu rukometa u Bosni i Hercegovini jer su u fer i korektnoj igri pobijedili Bugojance, a upravu nećemo komentarisati. Vandali su došli organizovano gledati utakmicu ali su vraćeni jer nije bilo ulaznica koje su prodate dok su došli bugojanski Vandali.

Od samog početka Sloga je bila bolja, nametnula svoj tempo igre, te na krilima velike podrške navijača slavila je važnu pobjedu, a pobjedi je doprinjeo i veliki broj tehničkih grešaka gostujućih igrača.

Velike zasluge pripadaju i golmanima obje ekipe, Alenu Čaberu koji su bio izuzetno raspoložen, a nažalost gostima nije pomogao ni fantastični Frane Đikić.

Sudijski par braća Amar i Dino Konjičanin su odlično odradili svoj posao.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o