Rukometaši Iskre zasjeli na prvo mjesto u borbi do Premijer lige

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Današnjim utakmicama je završeno sedmo kolo Prve lige Federacije BiH grupa Jug za rukometaše.

Iskra Bugojno je jučer bez problema savladala ekipu RK Vogošća 2 sa 21 golom razlike te zasjela na Prvo mjesto tabele. S obzirom da su Iskra Bugojno, RK Radnički i RK Izviđač 2 imali po 16 bodova prije ovoga kola, RK Izviđač je danas izgubio kući od ekipe Međugorja a RK Radnički je pobijedio sa 2 gola razlike te sada prvo mjesto dijele RK Iskra i RK Radnički ali je Iskra prva zbog bolje gol razlike koja iznosi +53 dok Radnički ima gol razliku +43.

Sljedeće kolo Bugojanci imaju još jedno gostovanje i to kod ekipe RK Travnik koja se nalazi na sredini tabele sa 12 bodova.

Nadamo se da će Općine Bugojno i Bugojanci stati uz ovaj kolektiv koji je prošle sezone bio na korak do ulaska među najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, a trenutno su prvi na tabeli i nemaju namjeru ovo mjesto prepustiti nekome drugome te su odlučni u namjeri da se plasiraju u Premijer ligu uprkos što izostaje podrška grada koja će im trebati što prije ukoliko želimo gledati još jednu ekipu u Premijer ligi.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/22/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-22-8-25-8-2019/'