Rukometaši Iskre zasjeli na prvo mjesto u borbi do Premijer lige

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Današnjim utakmicama je završeno sedmo kolo Prve lige Federacije BiH grupa Jug za rukometaše.

Iskra Bugojno je jučer bez problema savladala ekipu RK Vogošća 2 sa 21 golom razlike te zasjela na Prvo mjesto tabele. S obzirom da su Iskra Bugojno, RK Radnički i RK Izviđač 2 imali po 16 bodova prije ovoga kola, RK Izviđač je danas izgubio kući od ekipe Međugorja a RK Radnički je pobijedio sa 2 gola razlike te sada prvo mjesto dijele RK Iskra i RK Radnički ali je Iskra prva zbog bolje gol razlike koja iznosi +53 dok Radnički ima gol razliku +43.

Sljedeće kolo Bugojanci imaju još jedno gostovanje i to kod ekipe RK Travnik koja se nalazi na sredini tabele sa 12 bodova.

Nadamo se da će Općine Bugojno i Bugojanci stati uz ovaj kolektiv koji je prošle sezone bio na korak do ulaska među najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, a trenutno su prvi na tabeli i nemaju namjeru ovo mjesto prepustiti nekome drugome te su odlučni u namjeri da se plasiraju u Premijer ligu uprkos što izostaje podrška grada koja će im trebati što prije ukoliko želimo gledati još jednu ekipu u Premijer ligi.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/