Rukometaši Iskre srcem i odličnom igrom izborili Premijer ligu! Općinu, vijeće i Sportski savez neka je sramota

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3503129843060999'

Danas je u KSC-u Bugojno odigran odličan susret između ekipa MRK Iskra Bugojno i RK Radnički Goražde.

Od početka utakmice Iskra je napravila razmak na 2 gola razlike, u određenim trenucima povećavala da bi na poluvremenu na odmor otišli sa zadovoljstvom pri rezultatu 17:13. Do kraja susreta ponovo odlična igra i povećavanje prednosti, na kraju konačnih 30:25 za Iskru.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je kapiten Ajdin Velić koji je, treba napomenuti, postio i pružio odličnu igru te zabio 7 pogodaka, Amir Bostan je pogodio 6 puta, Mario Grab i Admir Popaja pogodili su po 4 puta, Sanjin Hadžiabdić je upisao 3 pogotka, Džejlan Kaltak i Nikola Marjanović po 2 pogotka te Kemal Ljubunčić i Ahmed Destanović sa po 1 pogodak.

Fantastičan program je priređen prije i poslije utakmice. Haro Hamzakadić, Zlatan Ćefo i Saša Živanov su otpjevali pjesmu “Bugojno moje” uz publiku i navijače, dodijeljene su zahvalnice sponzorima, upriličene su nagradne igre te su igrači i svi oni koji su željeli zasladili svečanom tortom koju je poklonila vlasnica Ricky's Bara Nina Miličević Duvnjak, dugogodišnji sponzor MRK Iskra.

Svaka čast navijačkoj grupi Vandali koji su spremili spektakularan navijački performans koji je prisutne oduševio te su naše momke bodrili do kraja susreta bez ikakvih problema.

Ono što je bila mrlja na večerašnjem susretu su 2 činjenice, prva je, kada je voditelj Haris Abdibegović čitao imena za dodjelu zahvalnica i prilikom izgovaranja Općina Bugojno, publika je zviždanjem i povicima negodovala zbog lošeg odnosa Općine prema MRK Iskra Bugojno. Druga porazna činjenica je to da smo u publici iz Općine vidjeli samo Almira Hadžibegovića, pomoćnika načelnika za Službu za urbanizam, građenje, geodetsko-katastarske i imovinsko-pravne poslove te Igora Vrljića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno koji je i u Upravnom odboru MRK Iskra Bugojno a ispred Općinskog vijeća Admira Ždralovića.

Ako je išta zaslužilo da bude podržano od strane Općine to je Muški rukometni klub Bugojno s obzirom da su ostavili srce na terenu kako bi se plasirali u Premijer ligu i mrzli se u Sportskoj dvorani na -10 stepeni zimi trenirajući uporno kako bi Bugojno dobilo Premijerligaša. Nažalost, nekome nije u cilju da rukomet ide naprijed.

U izjavama za medije Asim Šahman je bez dlake na jeziku kritikovao Općinske vijećnike koji su kako navodi jednako krivi kao i načelnik, predsjednik Sportskog saveza Bugojno i dr. što rukometaši Iskre nemaju podršku lokalne zajednice zbog svojih ličnih interesa.

Izjavu Asima Šahmana kao i cijelu manifestaciju od početka utakmice, slavlja, medalja i pehara pogledajte ispod:

http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/01/16/kataloska-akcija-16-1-26-1-2020/' https://www.karabeg.com/