Rukometaši Iskre počeli pripreme za sljedeću sezonu, saznajte najnovije detalje

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Naši momci su počeli pripreme za novu sezonu već 10.8. te su u dosadašnjem dijelu radili uglavnom na fizičkoj spremi.

Ove godine naš roster je otprilike sličan prošlogodišnjem, bez nekih većih promjena. Golmanski tandem čine Frane Đikić, iskusni golman i dugogodišnji prvi čuvar mreže i jedan od najboljih golmana u ligi, i mladi perspektivni golman, koji već sada brani sjajno Nedim Agić.

Na krilnim pozicijama igraju Amar Bačvan, jedan od najboljih strijelaca lige, Nihad Šupić i Elmir Mujić. Bekovsku liniju čine Amir Bostan, jedan od najboljih igrača lige, Džejlan Kaltak, Sanjin Hadžiabdić, koji će biti veliko pojačanje nakon što se oporavi od ozljede zadobivene prošle sezone, Nikola Marjanović, Marko Đikić i nekoliko mladih igrača.

Na poziciji pivota ili kružnog napadača imamo sjajan izbor. Aldin Hadžiabdić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, i Ajdin Velić, momak koji ima iskustvo igranja premijer lige. Također treba spomenuti da je trener ekipe Fuad Mahmutović, čovjek koji je Iskru vodio do odličnog drugog mjesta prošle sezone.

Naravno ovdje ima još igrača, ali kostur ekipe je ostao isti. Uskoro počinju pripremne utakmice najvjerovatnije protiv Čelika pa odlazak u Dubrovnik gdje će se odigrati dvije utakmice, nakon tog slijedi odlazak na Vlašić na pripreme i memorijalni turnir “Namir Alispahic”. Očekujemo veliku podršku naših navijača i borbu za vrh tabele.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o