Rukometaši Iskre najavili pobjedu u subotu protiv Sloge, očekuje se 5000 gledatelja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Večeras smo posjetili rukometaše Iskre na treningu u KSC-u i zatekli odličnu atmosferu.

Naši momci vrijedno treniraju pred subotnji derbi sezone gdje dočekuju Slogu iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i gdje se očekuje 5000 gledatelja. Utakmica će početi u 19 sati.

Pitali smo ekipu i trenere kakva atmosfera vlada te šta misle o derbiju decenije:

Mislim da će pobijediti onaj ko se bude više borio, zalagao, pametnije igrao i da će odlučiti golmani sa jednom, dvije ili tri odbrane“, kazao je trener Iskre Ekrem Jaganjac.

Drago mi je da imamo napokon ovaj naš derbi. Rezultat će naravno biti, vjerujem na našoj strani“, izjavio je između ostalog pomoćni trener Emir Karadža.

Vjerujem da će slika dvorane obići cijeli Balkan, što se tiče utakmice, uz pomoć naše publike i Vandala mislim da možemo doći do bodova“, izjavio je kapiten Amir Bostan.

Uz pomoć zdravlja i svega ovoga što trebamo pokazati na terenu, mislim da ćemo pobijediti“, kazao je između ostalog trenutno najbolji strijelac lige Edin Klis.

U dvorani se očekuje 5000 ljudi. Nadam se pobjedi. Naši navijači će biti naš osmi igrač“, izjavio je golman Iskre Nedim Agić.

Bez obzira na protivnika ja vjerujem u ekipu, u sebe u trenera i uz podršku navijača nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat“, kazao je novi golman Iskre Arman Beširević.

Ne sumnjam da će biti puna dvorana, očekujemo 3 boda“, kazao je između ostalog Jasmin Omerović.

Pored velikog broja Bugojanaca očekuje se i veliki broj Gornjovakufljana na derbiju sezone kojima je Iskra ustupila 400 ulaznica koji ne tako davno nisu dali našim navijačima nijedne karte u Gornjem Vakufu-Uskoplju, pored toga u slobodnoj prodaji naši susjedi će moći kupiti karata koliko budu htjeli. Sve to pokazuje da postoje klubovi koje vode sportaši i kojima je cilj da rukomet dobija na popularnosti a prijateljski odnosi među klubovima da se ne mješaju sa kvalitetom i inspiracijom na terenu.

U nastavku pogledajte cijele izjave sagovornika:

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o