Rukometaši Iskre na teškom gostovanju remizirali sa ekipom RK Jajce 32:32

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U četvrtom kolu prve lige Federacije bugojanski rukometaši osvojili su vrijedan bod na gostovanju u Jajcu.

Nešto lošija igra u prvom poluvremenu omogućila je domaćinu da na odmor od s prednošću 17:12.

Drugo poluvrijeme je donijelo bolju igru naših koji su tri minute prije kraja vodili pogodak razlike nakon čega smo propustili otići na tri pogotka razlike. Na kraju RK Jajce-RK Iskra 32:32.

Najefikasniji u redovima Iskre bili su Amir Bostan sa 10, te Bačvan i Kaltak sa po 7 pogodaka.

Moramo naglasiti da je i ovaj susret ostaje u ružnom sjećanju zbog lošeg sudačkog para Vidimilić-Hadžikadunić koji je cijelo vrijeme dopuštao prljavu igru domaćina koji su na sve moguće načine pokušavali zaustaviti igrače Iskre a ponajviše Amira Bostana koji je većinu susreta proveo na podu.

U 56. minuti igrač Jajca Jukanović radi pogibeljan start na Amiru Bostanu gdje ga navedini suci sankcioniraju samo crvenim kartonom. Zbog pritiska domaće klupe Hadzikadunić i Vidimilić iz razloga samo poznatih njima pokazuju crveni karton i igraču Marku Đikiću.

Ako se uzme u obzir da su naši rukometaši u nekim prijašnjim utakmicama bili kažnjavani plavim kartonima za startove koji nisu bili ni blizu grubi kao ovaj vidljivo je da ovaj sudački par nije dorastao ovakvom susretu.

U narednom kolu Iskra u nedjelju na svome terenu dočekuje ekipu Neretve iz Jablanice.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o