Rukometaši Iskre na krilima Bostana i Velića ubjedljivo pobijedili Velež u Mostaru

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

U Mostaru je odigran susret Prve rukometne lige grupa Jug između RK Velež i MRK Iskra. Bugojanci su slavili rezultatom 19:28 (10:15).

U našoj ekipi Amir Bostan je bio najefikasniji sa 8 pogodaka, Ajdin Velić je postigao 5 pogodaka, Džejlan Kaltak i Nikola Marijanović sa po 4 pogotka, Admir Popaja, Ahmed Zukić i Sanjin Hadžiabdić sa po 2 pogotka te Marijo Grab 1 pogodak.

Trenerski dvojac Fuad Mahmutović i Emir Karadža su dali priliku trojici golmana te je Filip Simonović imao 8 odbrana, Nedim Agić 4 i Edin Halilović 3 odbrane.

Sljedeće kolo naši momci igraju protiv ekipe Jajca na domaćem terenu u KSC-u. Ukupno su ostale 3 utakmice do kraja sezone a Iskra je na čelu tabele sa 55 bodova.

Očekujemo veliku podršku navijača jer pobjedom Iskre nad ekipom Jajca osigurat ćemo i teorijski ulazak u Premijer ligu nakon mnogo godina igranja u Prvoj ligi.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/