Rukometaši Iskre glavu gore, tek je treće kolo, za 12 dana utakmica sezone protiv komšijske Sloge

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Rukometaši bugojanske Iskre su u prošlu subotu na domaćem parketu izgubili od sasvim solidne ekipe Leotar iz Trebinja.

Pred oko 400 gledatelja očekivala se druga pobjeda nakon pobjede u prethodnom kolu protiv Krivaje. Nažalost, na kraju poraz 25:29 koji i ne boli toliko jer je ekipa iz Trebinja bila bolja na terenu te zasluženo pobijedila a naši momci su, ruku na srce, dali sve od sebe, iako nisu bili u punom sastavu zbog opravdanog izostanka, Amira Bostana, golmana Rijada Polića i Ahmeda Zukića.

Na utakmicu se osvrnula i uprava MRK Iskra Bugojno koja je navela kako je sudački dvojac iz Doboja u drugom dijelu susreta, sumnjivim odlukama odveo utakmicu u drugom smjeru te da svi koji žele pogledati i procijeniti kakvo je suđenje bilo to mogu uraditi klikom na OVDJE

Na kraju utakmice se desio mali incident u kojem pojedinci iz domaće publike su krenuli u fizički obračun sa igračima Iskre te je povodom toga na sastanku upravnog odbora MRK Iskra Bugojno donešena odluka da će određenim licima biti trajno zabranjen dolazak na utakmice MRK Iskre jer je došlo u pitanje prisustvo publike u narednim utakmicama a sljedeća domaća utakmica je ona za koju živi svaki rukometni klub u BiH.

U saopštenju se uprava zahvaljuje svima koji istinskom ljubavlju i podrškom pomažu opstanku Iskre, a huliganima koji svojim ponašanjem narušavaju ugled grada i kluba poručuju da nisu dobro došli na naše utakmice.

Na kraju saopštenja ističu da su premijerligaški klubovi zapostavljeni od strane Srednjobosanskog kantona te da ovise od Opštine i sponzora bez kojih ne bi mogli zadovoljiti sve financijske potrebe koje Premjer liga zahtjeva.

Ono najbitnije jeste da se niko nije povrijedio a sljedeće kolo u subotu naši rukometaši putuju u Banja Luku na utakmicu protiv Borca a već naredni vikend 16.10.2021. u subotu nas očekuje spektakl utakmica protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja gdje se očekuje velika podrška navijača i simpatizera obje ekipe ukoliko nas zbog incidenta na kraju subotnje utakmice ne sačeka kazna.

Iskreno se nadamo novim pobjedama i podršci navijača u narednim domaćim susretima. Svi igrači su zaslužili podršku i borili se zajedno sa trenerima. Podrška treba i kada se pobjeđuje i kada se gubi jer MRK Iskra Bugojno predstavlja Bugojno u najboljem svjetlu što može u najjače rangu takmičenja rukometa u BiH. Zato momci, glavu gore i idemo u nove pobjede, čeka nas najveći derbi sezone u KSC-u protiv Gornjovakufske Sloge.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/