Rukometaši BiH danas u Tuzli dočekuju Kosovo, sve osim pobjede je iznenađenje

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u tuzlanskom Mejdanu u sa početkom u 17 sati dočekuje reprezentaciju Kosova i veliki je favorit da upiše drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon što su prije nekoliko dana slavili u Prištini 25:22, izabranici Irfana Smajlagića jasni su favoriti pred današnji okršaj, ali opreza ne manjka.

“Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za butakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom. Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i sutra moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu”, rekao je Damir Doborac pomoćnik u stručnom štabu naše reprezentacije.

Ukoliko pobijedimo, u naredna dva susreta protiv Slovenije i Crne Gore tražit ćemo bodove koji bi nas mogli odvesti na Euro.

“Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i sutra jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti. Mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa”, rekao je u najavi utakmice Senjamin Burić.

Na spisku naše reprezentacije nalaze se:

Golmani: Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska) Bekir Čordalija (Vogošća; BiH) Ahmed Čabaravdić (Konjuh; BiH), Lijeva krila: Vlado Draganić (Borac m:tel; BiH) Adi Mehmedćehajić (Gračanica; BiH), Desna krila: Luka Perić (Borac m:tel; BiH) Mladen Bošković (Izviđač CO; BiH), Pivoti: Senjamin Burić (Skjern; Danska) Adin Faljić (PPD Zagreb; Hrvatska) Amir Muhović (Celje; Slovenija) Elmir Građan (Olympiakos; Grčka), Lijevi bekovi: Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska) Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska) Vladan Lončar (Krka; Slovenija) Igor Mandić (COCKS; Finska) Edin Klis (PPD Zagreb; Hrvatska), Srednji bekovi: Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka) Milan Vukšić (Izviđač CO; BiH) Luka Knežević (Borac m:tel; BiH), Desni bekovi: Marko Panić (Montpellier; Francuska) Nedim Hadžić (Maglaj; BiH).

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije u grupi i najbolje četiri od osam trećeplasiranih selekcija po grupama. U tom slučaju brišu se rezultati protiv posljednje selekcije u grupi.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/