Rudnik uglja Gračanica realizirao projekat adaptacije džamije u naselju Zanesovići

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U okviru projekta pomoći lokalnoj zajednici, Rudnik uglja Gračanica, realizirao je projekat adaptacije džamije u naselju Zanesovići, naselju u kome je smješten dio rudnika. Uz svesrdnu saradnju Medžlisa IZ Bugojno, džematskog odbora džemata Zanesovići, sa upravom Rudnika na čelu sa direktorom Salihom Muftićem, donacija od 30.000 KM poslužila je kao pokretački mehanizam za realizaciju projekta koji je proširen i realiziran u ukupnoj vrijednosti od 60.000 KM. Adaptirana je džamija u potpunosti, ali je uključivanjem vrijednih džematlija i dobrih ljudi, dograđena i sanirana i imamska kuća, kao i dio harema džamije.

Uz izvještaj o utrošku sredstava, delegacija MIZ Bugojno je 23.03.2018. godine posjetila rudnik uglja Gračanica, izrazivši zahvalnost upravi rudnika na pomoći, ali i nadu da će se ova praksa pomoći lokalnoj zajednici nastaviti i u narednom periodu.

Koristimo priliku da se u ime Medžlisa IZ Bugojno zahvalimo upravi rudnika na čelu sa direktorom Salihom Muftićem, džematskom odboru džemata Zanesovići na vrijednom trudu i zalaganju na ovom hairli projektu, vjernicima koji su svojim prilozima uzeli učešća da se projekat proširi i zaokruži. Sve one koji vole ugodan i miran ambijent, za svoj ibadet, preporučujemo džamiju u Zanesovićima koja odiše toplinom i odmorom za dušu.

R.M.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o