Reorganizacija Omladinskog pogona NK Iskra Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ http://shop.janj.ba/

NK Iskra oduvijek je bio rasadnik nogometnih talenata. Svoje prve korake na Jakliću su napravili brojni poznati nogometaši koji i dan danas ističu da bez prve lopte na Jakliću, Hendeku i bugojanskim mahalama ne bi napravili apsolutno ništa.

Teška situacija u cijeloj zemlji, te društvu vremenom se odrazila i omladinski pogon našeg kluba, ali svjesni smo da zajedničkim radom i ulaganjem možemo pomoći najmlađima kako bi u dresu najdražeg kluba ostvarili svoje snove.

Tim povodom održan je niz sastanaka u našem gradu i započela je reorganizacija Omladinskog pogona, kao udarnog temelja za bolje sutra i seniorske momčadi.

“U što skorijem periodu pokušat ćemo formirati cicibane i pjetliće (2009.g., 2010.g. i 2011. godište). Također vrši se upis predpionira (2007. i 2008. godište), kao i pionira (2005 i 2006. godište). Predpioniri i pioniri nastupaju u Prvenstvu SBK/KSB, dok bi cicibani igrati futsal ligu. Omladinski pogon pokušavamo staviti na zdrave noge i podići nivo kvaliteta treninga i treniranja. Koristimo stadion Jaklić i u umjetnu podlogu stadiona Mladost”, kazao je za našu stranicu trener predpionira NK Iskra Dino Kukić i jedan od glavnih pokretača reorganizacije Omladinskog pogona, inače bivši nogometaš našeg kluba koji već od ranije ima dosta uspjeha u radu sa najmlađima.

Također, najmlađim selekcijama našeg kluba potrebna je i sportska oprema, prije svega nogometne lopte, ali i ostali rekviziti kako bi mladi nogometaši i njihovi treneri mogli neometano raditi i imati normalne uslove u ostvarivanju ciljeva. Ovim putem pozivamo sve prijatelje kluba da se jave i pomognu rad Omladinskog pogona. Kontakt osoba za donacije, ali i upis zainteresiranih dječaka je Dino Kukić (061 768-742).

Svi koji se odluče na bilo koji način pomoći radu Omladinskog pogona na bilo koji način, novčano, kroz donacije ili slično biće objavljeni putem facebook stranice NK Iskra, te bugojanskih portala koji su se također odlučili priključiti ovoj akciji i na taj način istoj pružiti podršku.

Akcija je javna i transparentna! SAMO ISKRA BUGOJNO!

https://www.bugojno-danas.info/hidzama-alisa-profesionalne-usluge-hidzame-u-gornjem-vakufu/' http://bit.ly/2K82har'