Reisu-l-ulema primio Harisa Mujića, predsjednika MIZ Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u posjetu primio predsjednika Medžlisa Islamske zajednice u Bugojnu Harisa Mujića, inače kandidata koalicije SDA-SBB za načelnika Bugojna na predstojećim izborima.

Na današnjem sastanku razgovarano je o aktivnostima ovog Medžlisa te o projektima koji se planiraju realizirati u budućnosti.

Mujić je informirao reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića o činjenici da je Medžlis IZ-e Bugojno u 2016. godine završio i otvorio 4 strateška projekta, odnosno rekonstrukciju i proširenje Ahmed Fadil-pašine džamije u Kupresu, poslovni objekat Nugle površine 577 m2 koji je u cijelosti već izdat, džamije Rashed Mohammed Al-Dhaheri u prigradskom naselju Čipuljić i džamija u Kopcicu.

Reisu-l-ulama IZ-e u BiH je izrazio žaljenje što zbog obaveza nije bio prisutan na pomenutim otvorenjima, ali je čestitato Medžlisu IZ-e Bugojno na velikom uspjehu u radu u 2016. godini.

Također, razgovaralo se o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/