Reisu-l-ulema i mnoge zvanice na iftaru Muftijstva travničkog

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U subotu,16. aprila 2022. odnosno 15. ramazana 1442. h.g. Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim pašina medresa bili su domaćini iftara sa Reisu-l-ulemom, na koji su pozvani; glavni imami, predsjednici medžlisa, sabornici, načelnici općina, privrednici, vakifi, muderrisi sa područja Muftijstva travničkog.

Nakon iftara Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović se, u svojstvu domaćina, zahvalio gostima na odzivu a potom se prisutnima obratio prigodnim kazivanjem obratio Reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović.

On je u svom govoru ukazao na važnost brige o domovini, važnost jedinstva i očuvanja onoga sto smo teško stekli, kao i na opasnost da to ponovo izgubimo. Istakao je da su Bošnjaci postali narod koji može sam rješavati svoje probleme i da trebamo biti zajedno u ovom vremenu. Naglasio je da nema ni kuće, ni porodice, niti države bez sloge. Stoga, naglasio je, valja nam svima čuvati i zajedno bdijeti nad državom. Trebamo čuvati svoje kule, jer ako napustimo kule, drugi će ih zauzet. Oni koji ne znaju značaj, vrijednost i važnost  države, oni će zbog sebe i svojih ciljeva i državu uništiti. 

Potom je rekao da je porodica osnova iz koje se razvija sve, ako je porodica dobra, dobro je i društvo. 

Na kraju se zahvalio svima na odzivu na zajednički iftar i zamolio Allaha za bereket svim prisutnima i njihovim porodicama.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/