Reis Kavazović: “Teroristi ne predstavljaju našu vjeru ni našu zajednicu”

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//
Povodom terorističkih napada u Parizu, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović izdao je priopćenje za javnost…

Najoštrije osuđujem terorističke napade u Parizu i ubojstvo nevinih ljudi.Izražavajući najdublje ogorčenje, i u ovoj prilici podsjećam da je svjesno ubojstvo jednog nevinog čovjeka napad na cijelo čovječanstvo, kaže reis Kavazović.

Kavazović je ocijenio da napadi u Parizu predstavljaju ne samo težak moralni sunovrat koji se ne može opravdati, nego i grijeh prema Bogu.

Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje suosjećanje i solidarnost sa francuskim narodom u njegovoj boli.

Mi se sjećamo podrške i solidarnosti francuskih građana kada smo u nedavnoj prošlosti prolazili kroz iskustvo sijanja straha i terora, stoji u priopćenju.

Reis Kavazović je izrazio uvjerenje da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Europi.

Posebno pozivam muslimane u Europi, kaže reisu-l-ulema IZ u BiH, da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema. Teroristi ne predstavljaju ni našu vjeru ni našu zajednicu, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski ni politički, izjavio je.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/