Reis Kavazović na sjednici Sabora Islamske zajednice govorio o izborima, rekao i kome treba dati povjerenje

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U Sarajevu je danas održana sjednica Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, na kojoj se sabornicima obratio reisul-ulema Husein-ef. Kavazović koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, ali i prilikama u Evropi te predstojećim izborima.

“Braćo i sestre,

Očekuje nas vrijeme puno izazova za našu zajednicu i naš narod. Pred nama su izbori u državi, od kojih će mnogo toga zavisiti u budućnosti. Politička arhitektura Evrope se mijenja, a s njom će rasti i zahtjevi da se mijenja i politička arhitektura u Bosni i Hercegovini, u to nema nikakve sumnje. I kao narod, i kao zajednica muslimana, moramo biti svjesni ovih promjena.

Na izborima i za državna tijela i za tijela Islamske zajednice moramo dati naše povjerenje onim ljudima i snagama koje će biti u stanju izdržati politički pritisak koji je sve jasnije izražen. Moramo osujetiti populističke tendencije u našem narodu i svesti ih na podnošljivu mjeru. Na važna mjesta u državi i zajednici treba da biramo kredibilne ljude s karakterom i potrebnim znanjem za javni posao. Nemojmo dozvoliti da nam buka, koju će proizvoditi politički subjekti u narednom periodu, pomuti osjećaj da biramo one opcije koje su najrealnije i najoptimalnije za naš narod s najviše snage da se izbore za prava građana ove zemlje i da se suprotstave nasrtajima na nju.

Molim Allaha, dž.š., da spusti Svoj selamet i bereket na ovaj skup. Es-selamu alejkum!“, kaže se u obraćanju reisu-l-uleme.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/