Reakcija Harisa Mujića nakon sinoćnjih zvižduka

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Poštovane Bugojanke i Bugojanci, dragi sugrađani, na samom kraju predizborne kampanje imam potrebu da Vam se još jednom obratim. Sinoć je u sportskoj dvorani KSC-a održan Centralni predizborni skup SDA Bugojno, na kojoj su predstavljeni kandidati SDA za Općinsko vijeće i zajednički kandidat SDA/SBB za načelnika Općine Bugojno. Lijep dekor, veliki broj članova i simpatizera SDA, pobjednička atmosfera.

Nažalost, neki dušebrižnici, koji sebe predstavljaju kao vladare ove stranke, potrudili su se da još jednom, samo dva dana prije izbora naprave smutnju među poštenim i časnim članovima SDA. Učinili su to upućivanjem zvižduka prilikom mog izlaganja. Šaćica plaćenih osoba uspjela je prevariti veliki broj poštenih i iskrenih SDA-ovaca, koji su se poveli za njima. Reklo bi se, po oprobanom receptu aktuelnog načelnika, koji, javnost je to prije nekoliko noći mogla vidjeti, gubi tlo pod nogama. Žalosno je što se u ovaj posao upustio i u sportskoj dvorani KSC-a komandovao i jedan naš ratni komandant.

Pomenuti dušebrižnici bi zbog ličnog interesa bili spremni uvući najjaču bošnjačku stranku u Bugojnu u krizu. Međutim, nikada nedemokratija i sila nisu uspjeli nadvladati demokratiju i potrebu za stvaranjem boljih uslova života.

Strah, koji se uvukao u aktuelnog načelnika je vidljiv i ne može se prikriti. Nervoza, pa čak i izljevi bijesa upućeni protukandidatima u debatnoj emisiji na TV Bugojno, pokazali su slabost koju su prepoznali svi čestiti i pošteni građani Bugojna. Nervoza i galama znak su nemoći.
Bole ga izneseni podaci o strahovitom nazadovanju općine, o lickanju ulica i izgradnji minijaturnih kružnih tokova, dok je 6.000 Bugojanaca nezaposleno, dok mladi odlaze iz grada, dok je grad hermetički zatvoren, a o projektima dovedenim u Bugojno da se i ne govori. Dalje od Komara, poštovani građani naš aktuelni načelnik nije znao otići. Koristio je i koristi dragocjeno vrijeme na nebitne stvari. Ruku na srce, narodu je u proteklom periodu ponuđeno dosta igara, igrališta i vatrometa. Naravno, sve to Vašim novcem poštovani građani.
To jednostavno treba stati i zato ne odgovaraju nikakve nove inicijative, nikakvi novi ljudi, nove ideje. Sve treba ostati po starom, a općina u mraku i naredne četiri godine. Boli ga sposobnost mladih, školovanih ljudi, koji znaju pisati projekte, kontaktirati, privlačiti investicije. Lakše je upravljati skromnim budžetom od 7 miliona maraka i dijeliti socijalnu pomoć, odnosno jednokratne novčane pomoći Bugojancima, koji su na ivici, pa čak i ispod ivice egzistencije. Dijeliti stipendije kad je već okončana školska godina itd itd. Trebalo bi vremena pa nabrojati sve ono na čemu nas vara pomenuti gospodin.

Ovo obračanje nije usmjereno da biste mi dali svoj glas, ja vas iznimno poštujem i vjerujem da nećete pogriješiti pri izboru zbog vaše budućnosti, budućnosti vaše djece i svih nas. Želja mi je upravo bila da vam ukažem na ove stvari, kao dugogodišnji član najjače bošnjačke stranke – SDA, koja ne zaslužuje ovakve sramotne režije kakve su se odigrale na Centralnom predizbornom skupu SDA u četvrtak naveče. Sutra će nam pomenuti dvojac montirati mnogo gore stvari od ovih učinjenih meni zbog čega će trpjeti i naša djeca.

Hvala vam svima, koji ste me kontaktirali i osudili ovaj sramotan čin, pružili mi podršku, to mi mnogo znači. Govor i podrška potpredsjednika SDA BiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH g-dina Denisa Zvizdića na centralnom predizbornom skupu SDA Bugojno u okviru kojeg je izrazio punu podršku meni kao kandidatu SDA/SBB za načelnika Bugojna dovoljno govori. Tu podršku od objave kandidature za načelnika do danas dobio sam i dobivam i od čelnika SBB-a BiH g-dina Fahrudina Radončića. Ovo također, poštovani Bugojanci, trebate znati.

A, sada se obraćam lično Vama gospodine Hasane Ajkuniću: Dvanaest godina je dovoljno dug period za pokazati šta ste znali, ali i šta niste znali uraditi. Časno i pošteno je bilo da se nakon 12 godina povućete i ustupite mjesto mladima, koji znaju raditi.

Dragi građani Bugojna, pozivam Vas da iziđete na izbore u nedjelju 2. oktobra, da svoj glas date za promjene, za one koji će jasno reći “NE” općini koja se nalazi u kategoriji najnerazvijenijih u našoj zemlji, i koji će reći “DA” općini na čelu sa mladim, stručnim i kvalifikovanim ljudima spremnim za rad 24 sata dnevno da bi svi živjeli bolje. Hvala vam na pažnji i pozdravi i selami od vašeg Harisa Mujića.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/