Razriješena dužnosti direktorica Doma zdravlja Donji Vakuf Rusmira Bašić

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Sada već bivša direktorica Doma zdravlja Donji Vakuf, Rusmira Bašić, danas je razriješena dužnosti odlukom upravnog odbora Doma zdravlja gdje su 2 člana glasala za smjenu dok je 1 član bio protiv.

Načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić je 10.4.2020. nagovijestio da će poduzeti korake da direktorica bude smijenjena tako što je poslao dopis direktorici Doma zdravlja Rusmiri Bašić u kojem se navodi da traži poduzimanje potrebnih mjera u cilju poništavanja javnog oglaa za prijem dva doktora stomatologije te je povukao saglasnost koju je dao a koja je bila uslov za imenovanje dr. Rusmire Bašić na poziciju direktora gdje je tražio od Upravnog odbora da direktoricu razriješi dužnosti.

Direktorica Bašić se očitovala na dopis načelnika Sušića koji možete pročitati u nastavku članka nakon dopisa načelnika Sušića.

Uskoro izjava direktorice Rusmire Bašić na današnju odluku upravnog odbora Doma zdravlja Donji Vakuf.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/27/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-28-5-do-31-5-2020/