Razbojnici u Bugojnu ukrali 64.000 KM pa pobjegli Audijem kojeg su poslije zapalili

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Policija u Bugojnu intenzivno traga za četiri nepoznate osobe koje su sinoć uz prijetnju automatskim puškama i jednim pištoljem opljačkale tržni centar Bingo u ovom gradu, saznajemo iz Ministarstva Srednjobosanskog kantona.

Dana 10.12.2017. godine oko 19,00 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo u TC “Bingo“ u ul. Ciglane, općina Bugojno, izvršeno od strane 4 maskirana lica koja su bila naoružana sa dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno, koji su tom prilikom došli do saznanja da su navedena lica nasilno otvorila bočna vrata kroz koja su ušla u objekat, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima, otuđili novac u iznosu oko 64.000,00 KM, nakon čega su se vozilom marke Audi A4 udaljili u nepoznatom pravcu.

O navedenom događaju obaviještene su sve policijske patrole, kao i policijske stanice te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima navedenog krivičnog djela. Izvršena je blokada užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokada putnih komunikacija prema susjednim općinama“, navode iz MUP-a SBK.

Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgoreni Audi A4 u naselju Goruša.

U 20:45 sati u PS Bugojno prijavljeno je da u naselju Goruša gori putničko vozilo Audi A4, karavan, koje je u cjelosti izgorjelo, a za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja razbojništva“, kažu iz MUP-a SBK.

Uviđajne na mjesta događaja izvršili su policijski službenici MUP-a SBK u saradnji s policijskim službenicima PU Bugojno.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, OKP PU Bugojno i PS Bugojno poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku i hvatanju počinilaca navedenog krivičnog djela, a sve u saradnji i nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/