Raj na zemlji: Doselite se, imat ćete posao i komad zemlje

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Cape Breton jedan je od najljepših otoka Nove Scotije u Kanadi, a jedinstven je po svojoj netaknutoj prirodi i gotovo netaknutom okolišu.

Otočić je idealan za porodice s djecom, ali uprkos tomu što je pravi raj na zemlji s njega sve više ljudi odlazi pa su vlasti na otoku prisiljene tražiti nove stanovnike.

Iseljavanje se događa jer su ostrvske vlasti zabranile razvoj korporativnog sektora, odnosno korporativni biznis koji šteti okolišu, a potiču očuvanje životne sredine.

Trgovina mješovitom robom na otoku primila je na hiljade prijava za posao nakon oglasa za posao u kojem vlasnici nude dva jutra zemlje i posao svakom ko je voljan tamo se preseliti.

Dućan Farmer's Daughter Country Market u selu Whycococmagh na Cape Bretonu na Facebooku je postavio oglas potražnju za osobljem pod nazivom “Prekrasan otok treba ljude” navodeći kako ne može ponuditi velike novce, ali ima puno zemlje na raspolaganju.

Na oglas se prijavilo oko 3500 ljudi, a uslov dobivanja dva jutra zemlje je rad u trgovini na minimalno pet godina.

“Imamo uhodan posao u samom srcu otoka Cape Breton, koji je bogat poslovima, zemljom i potencijalom, ali ne i ljudima. Ako ste neko ko je zainteresovan za jednostavniju svakodnevicu, mi vam možemo pružiti odličan život. Tražimo ljude koji su ekološki osvješteni, žele biti dijelom zajednice te će gledati naš posao ne kao rad za nas, već kao timski rad na koji ćemo se svi ponositi. Ako ste prijateljski nastrojeni, volite pomagati, pozitivni ste i imate vještine u prehrambenoj industriji ili ugostiteljstvu, onda ste vi ti koje tražimo.”

Na ostrvu se sada nalazi populacija od 135 hiljada ljudi, a u februaru ove godine Turistička je zajednica također objavila zanimljiv oglas u kojem su pozvali na njega sve Amerikance koji žele otići iz te zemlje zbog moguće pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

“Započnite svoj novi život na ostrvu gdje žene mogu ići na pobačaj, Muslimani se mogu slobodno kretati, a jedini zidovi koji postoje su oni na kućama koje si je lako priuštiti.”

Na ostrvu su svi radno sposobni zaposleni, a ono što posebno može zanimati potencijalne doseljenike je da vam trebaju samo dva papira da tamo počnete raditi i živjeti. Prvi je poziv od kanadskog poslodavca koje je odobrilo Ministarstvo zapošljavanja, a drugi papir je radna dozvola koja se izdaje nakon što dobijete privremenu radnu vizu.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/