Radnicima Binasa prekipilo! U srijedu će protestovati pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sindikalna podružnica Binas Bugojno je objavila na svom Facebook profilu saopštenje koje prenosimo u nastavku:

“Poštovane kolegice i kolege,
Za srijedu (3. novembra) zakazan je, i odobren, protest pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu. Za sada smo uspjeli obezbijediti dva autobusa sa ukupno 83 mjesta, a koja finansira načelnik Hasan Ajkunić. Do srijede ćemo pokušati obezbjediti finansijska sredstva za bar još dva autobusa. Nadamo se da ćemo pronaći nekoga ko nam je voljan pomoći u ovom trenutku i pokriti troškove prevoza.

Sutra u firmi ćemo dogovoriti detalje, uključujući i to koji ljudi će ići na protest ukoliko ne uspijemo obezbijediti dovoljno autobusa za sve nas.

Očito je da politički vrh ne radi na rješenju problema Binasa. Zato mi nastavljamo da se borimo sami. Iz Sarajeva će se naš glas čuti jače.

Što se tiče startanja posla ujutro nemamo potpune informacije. Neki su obaviješteni da se ne radi, dok neki nisu uopšte obaviješteni. Iz tog razloga Sindikalni odbor ujutro ide u firmu. Molimo i ostale radnike da nam se pridruže bez obzira šta vam jave. Idemo da tražimo objašnjenje trenutne situacije.”

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o