Radnici Binasa stupili u štrajk: 4 plate zaostaju, direktor nije ispunio što je obećao

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Binasu je jutros bio štrajk upozorenja. Direktor Enes Memić se nije pojavio u firmu cijelu sedmicu a uredno je obećao da će nam do srijede 11.08.2021. isplatiti jednu od zaostale 4 plate i 3 topla obroka, kazali su nam radnici.

Radnici više ne mogu trpiti, oni koji su imali i trunku strpljenja nadajući se da će plate biti isplaćene, jutros su prekinuli to strpljenje i rekli su dosta.

Podsjetimo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, premijer FBiH Fadil Novalić i potpredsjednica FBiH su posjetili Binas pred izbore 11.11.2020. godine gdje je Izetbegović kazao da je Binas počeo proizvoditi strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine, Novalić je kazao da namjenska industrija u BiH raste, dok je potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestitala novom menadžmentu na čelu sa Enesom Memićem na usvojenim artiklima nakon dugogodišnjeg rada.

Sve te tvrdnje su se pokazale populističkim a radnici danas zarađuju petu platu te više ne žele trpiti ovo stanje.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o