Prvo mjesto za „Prvu osnovnu školu“ Bugojno, Jaklić V/2 na likovnom natječaju u Mostaru

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Likovni natječaj za najbolji likovni rad učenika osnovnih škola u organizaciji Naklade ALFA i ove godine je pokazao veliku nadarenost naših učenika. Iz godine u godinu pristiglih je radova sve više, što govori o kvaliteti samog natječaja. Ovogodišnja tema je bila Igra svjetlosti u prirodi. Cilj je natječaja njegovanje likovne i vizualne kulture, afirmiranje vrsne ilustracije, poticanje dječjeg likovnog stvaralaštva te otkrivanje i afirmiranje dječje darovitosti.

“Ovo je sedmi natječaj u nizu, i drago nam je da kroz njega učenici svoje talente koji se njeguju i potiču upravo u školama pokažu široj publici. Likovna kultura je važan nastavni predmet jer se razvojem i njegovanjem vještina potiče stvaralački duh koji je neophodan za razvoj i napredak svakog društva.” – istaknula je Ana Babić, direktorica Naklade ALFA. Predsjednica stručnog povjerenstva akademska kiparica, profesorica Vesna Sušac je kazala kako je ovogodišnja tema Igra svjetlosti u prirodi nije nemalo lagana, ali da su učenici uz poticaj svojih nastavnika mentora vrlo uspješno na nju odgovorili. “I ove godine je pristiglo mnoštvo uspješnih radova te povjerenstvu nije bio nimalo lagan zadatak odabrati one najuspješnije”, istaknula je prof. Sušac.

Najuspješniji je bio rad Stjepane Jurčević učenice 8. razreda „Prve osnovne škole“ Bugojno, Jaklić V/2, drugo mjesto je pripalo Dragani Bagarić učenici 8. razreda OŠ fra Mije Čuića Bukovica iz Tomislavgrada, a treće mjesto je pripalo Petri Rajič, učenici 9. razreda iz OŠ Ivana Gundulića Mostar. Posebna nagrada dodijeljena je učenici Ivani Alpeza 7.a iz OŠ Ruđera Boškovića Grude.

Čestitamo našoj Stjepani i želimo još mnogo uspjeha u budućem radu.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o