Prvi put u Bugojnu igra seniorska reprezentacija u bilo kojem sportu

U Bugojnu se za tri dana igra prva zvanična međunarodna utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kojem sportu. Sastat će se BiH i Austrija. Vrijedan je to događaj, istina zbog pandemije umanjenog značaja jer još nismo dobili odobrenje kantonalnog štaba civilne zaštite o mogućnosti prisustva bar 10-15% od kapaciteta dvorane. Imam osjećaj da Biznis liga u malom nogometu je važnija od utakmice naše reprezentacije.

Sponzor utakmice je trebalo da bude općina Bugojno i kantonalna Vlada a tehnički organizator je RK Iskra. Danas tri dana prije utakmice još nismo dobili ni jedne marke ni od općine a niti od Vlade kantona, od općine ćemo vjerovatno dobiti ali Vlada a ni sportski savez kantona se ne oglašavaju. Molimo sve koji su u situaciji da pomognu kako bi Bugojno i kanton imali dostojnu promociju u državi ali i međunarodnu promociju jer će ići direktan prijenos na BHTV.

Ovo nije projekat nijedne osobe privatno, ovo je popularizacija grada, kantona i države. Svi su imali obavezu pomoći organizatorima, kazao je član Upravnog odbora RK Iskra Bugojno Asim Šahman.