Prvi put u Banjaluci obilježen Dan Državnosti BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Banjaluci se po prvi put nakon okončanja rata 1995. godine održava svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tim povodom je akademik Slavo Kukić podsjetio kako su delegati ZAVNOBIH-a u rezoluciji i proglasu narodu poslali poruku da BiH nije ni srpska, ni hvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska zemlja zbratimljenih naroda. Naveo je i kako je Jugoslavija do 1971. godine bila zemlja koja je do BDP bila jednaka Japanu i čak ispred Francuske. „Danas tu istu BiH pokušavaju uništavati na sve moguće načine i u ime sva tri naroda. To što se večeras ovdje događa je prvi signal da u tome definitivno neće uspjet“, poručio je Kukić.

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je izarazio veliko zadovoljstvo oraganizacijom ovog događaja u Banjaluci poručivši „Ovo je prigodan datum da pokažemo da poštujemo ono što je krenulo prije 900 godina od Kulina bana pa preko onoga što je  ruradilo 240 vijećnika  ZAVNOBIH-a. Smatram da ne postoji niko u ovoj zemlji ko može imati bilo šta protiv onoga da BiH nije ni srpska, ni Hvatska, ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimansaka zemlja zbratimljenih naroda u kojoj ćemo svi biti jednaki na svakom pedlju ove zemlje“.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je i iskazao želju da se svečana akademija po prvi put održi u Banjaluci je rekao: „Prvi put u postdejtonskoj BiH dobro došli u Banjaluku na Dan državnosti. Bez puno filozofije. Tvrdili su da ne može, tvrdili su da nećemo, ali evo odgovora iza mene, evo Bosne i Hercegovine Ili ćemo propasti zajedno ili ćemo uspjeti zajedno. Ja sam za uspjeh“.

BUKA

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o