Prvi Festival demo bendova u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Danas, 15.06.2022. godine u Kulturno-sportskom centru Bugojno održana je PRESS konfrencija Prvog Festivala demo bendova Bugojno. Prisutni su bili: direktor Festivala – Emir Hodžić Zoha, PR Festivala – Adna Rizvan i direktor KSC Bugojno – Mirza Idrizović.

Udruženje Ritam Grada u partnerstvu sa JU KSC Bugojno i Pop Rock Školom Sarajevo je organizator ovog velikog kulturnog događaja, koji će pored domaćih demo bendova, predstaviti i tri gostujuća. Festival koji je, između ostalog, kruna dosadašnjeg rada, održat će se 18.06., dakle ove subote, sa početkom u 18h u atriju Kulturno-sportskog centra Bugojno, odnosno ispred Sportske dvorane.

Sve je nastalo iz ljubavi i upornog i predanog rada. Opstanak i njegovanje pop rock kulture je od izuzetne važnosti za tradiciju Bosne i Hercegovine. Iz Pop Rock Škole Sarajevo, kao organizacije koja okuplja mlade talente i muzički ih usmjerava, kažu da su radosni što se priča širi i do Bugojna koje je nekad imalo jedan od najboljih festivala u Bosni i Hercegovini. Emir Hodžić- Zoha preuzima bitnu ulogu u formiranju muzičke kulture grada Bugojna te je navedena škola prepoznavši to odlučila da podrži festival sa svojim bendovima iz Sarajeva. Na Prvi demo festival bendova dolaze 3 benda iz Sarajeva a koja su nastala u okviru njihovog projekta “Bendovi Zovu 033”.

Na Festivalu će se predstaviti: Morgana, HighVani, Post Rem, Libero, d’Slang i Iman Hadžiabdić.

Organizacija Prvog Festivala demo bendova ne bi bila moguća bez partnera i sponzora kojima se organizatori istinski zahvaljuju na podršci.

O bendovima:

Grupa Libero je nastala 2022. godine u sklopu projekta “Bendovi Zovu 033”. U nekoliko mjeseci rada postignuti su važni muzički iskoraci kako individualno za članove tako i za samu grupu. Nastupali su na velikoj sceni „Doma Mladih“ i u „Bosanskom Kulturnom Centru„ u Živinicama a grupu čini 5 mladića iz Sarajeva: Davud Dučić – vokal, gitara; Amar Ferhatović – vokal, bass gitara; Tarik Češljar – bubnjevi; Arif Rešić – ritam gitara i Irfan Živojević – klavijature.

POST REM je sarajevski pop-rock sastav čiji glavni pokretači jesu ljubav prema muzici, prijateljstvo i zajednički cilj-svirati i stvarati kvalitetnu muziku. Iako su mladi, misle da imaju mnogo toga za pokazati i ispričati, pa čak i o onome o čemu se do sada nije pričalo. Vokali: Ana Milanović i Tarik Tanović; Klavijature:Elma Šakić; Akustična gitara:Abdallah Salhab; Bass gitara:Adila Džindo; Bubnjevi:Natanijel Latal.

“Morgana” je sarajevski pop & rock sastav također osnovan u sklopu projekta ” Bendovi Zovu 033”. Njihova zvanično prva autorska pjesma, postigla je baš ono čemu teže, animaciju publike u mnogim velikim salama u kojima su za ovako kratak rok, složno muzicirali. Vokal: Ivan Rajić; Bubnjevi: Tarik Češljar ; Klavijature: Irfan Živojević; Bass gitara: Emin Semić, Adila Džindo.

Bend d’ Slang je rock bend nastao u Bugojnu pri muzičkoj radionici Emira Hodžića Zohe. Bend su osnovali kreativni rokeri iz Bugojna sa željom da ožive rock scenu u gradu. U sklopu Pop Rock Škole Sarajevo upoznaju novu članicu svog benda Taru Bako -koja postaje glavni vokal benda. Mentor benda je Dino Olovčić, poznati sarajevski klavijaturista sa višedecenijskom karijerom na muzičkoj sceni. Članovi benda: Tara Bako ( glavni vokal), Hamza Memić (vokal), Alen Cetin ( solo gitara i vokal), Kerim Bevrnja (gitara), Eldar Karadža (bass), Marko Vidović (bubanj) i Adem Ugarak (gitara). Uz pratnju ovog benda na Festivalu će nastupiti i Iman Hadžiabdić.

“HighVani” su bosanskohercegovački alternativni rok bend iz Bugojna, koji su 2021. godine osnovali Adis Bevrnja i Nidal Bektaš. Žanrovi: Alternativni rok, punk rok, alternativni metal, hardcore punk. Članovi: Adis Bevrnja (glavni vokal), Nidal Bektaš (glavna gitara, privremeni vokal), Arijan Duradbegović (bass gitara) i Muris Bušatlić (bubnjevi).

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/