Prva nagrada za Horoljupce Vokalnog ansambla Bugojno na Horskom festivalu u Ohridu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno su sa takmičenja na Horskom festivalu u Ohridu donijeli vrijedne nagrade u naš grad. Po broju osvojenih bodova osvojili su prvu nagradu, a žiri u sastavu Zapro Zaprov (Makedonija), Ilija Rajković (Srbija) i Gabor Kovač (Mađarska) je odlučio dodijeliti i nagradu za izvedbu u kojoj su najviše uživali (Diploma for the joyful performance) .
Ohridski horski festival se održao u periodu od 25 do 29 avgusta. Nastupila su 24 hora iz Holandije, Moldavije, Poljske, Bugarske, Rusije, Turske, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Naši Horoljupci su imali priliku družiti se sa horovima tokom svečane ceremonije otvaranja na kojoj su se okupili svi ucesnici. Nakon ceremonije otvaranja slijedio je nastup u centru Ohrida koji je obavezan za sve učesnike festivala . Izveden je slobodni program u trajanju od pola sata kojeg su pratili slučajni prolaznici. Glasovi naših Horoljubaca je animirao velik broj slušalaca. U takmičarkom dijelu izveden je program u trajanju od 15 minuta (5 pjesama). Tokom petodnevnog boravka u Makedoniji članovi Horoljubaca Vokalnog ansambla Bugojno su pored obilaska Ohrida, posjete Samuilove tvrdjave posjetili grad Strugu, Sveti Naum i Skoplje.

„Odlazak na Horski festival u Ohrid su pratili brojni pehovi. Iz opravdanih razloga smo ostali bez klavirske pratnje za jednu kompoziciju te solistice koja je trebala solirati dvije pjesme. U jednom momentu se čak razmisljalo o odustajanju od takmičenja. Medjutim, entuzijazam ovih mladih ljudi me je natjerao da nastavimo dalje. Gabriela Vidović, članica ansambla je gitarom popratila kompoziciju predviđenu sa klavirskom pratnjom, a Ajsel Kaniža i Adin Kurbegović su u zadnjem momentu zamjenili solisticu. Obzirom da smo, kao što vidite, na takmičenje stigli u jednom „krnjavom“ sastavu tim su osvojene nagrade još vrijednije za naš ansambl“ istakla je Samira Merdžanić, dirigentica Vokalnog ansambla Bugojno.

Odlazak u Ohrid pored roditelja su podržali Potpredsjednica Federacije BiH dr. Melika Mahmutbegović, načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, načelnik Općine Gornji Vakuf/Uskoplje Sead Čaušević, Predsjednik Islamske Zajednice Bugojno Haris Mujić, Predsjednica HKD Napredak Dubravka Vukadin, IMB Komerc d.o.o Bugojno, KA Plin Kadunić Bugojno kao i brojni ljubitelji rada Vokalnog ansambla Bugojno…

14114557_10153723878256121_1729512717_o 14191763_10153723878251121_1319544583_o

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/