PRONAĐEN KRIVOTVORENI NOVAC!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Službenici policije iz više policijskih uprava proveli su uspješnu akciju lišenja slobode više osoba osumnjičenih da su u opticaj stavljali krivotvorene novčanice konvertibilnih maraka. Sve je počelo dana 27.10.2015.godine oko 13,40 sati kada su se policijskoj patroli PS Donji Vakuf obratili građani i prijavili 2 nepoznate muške osobe da su u opticaj pokušali staviti novčanicu od 100 KM, za koju su posumnjali da je krivotvorena. Prema opisu osoba policijska patrola u užem gradskom području pronašla je osobe D.M. rođen 1986.godine, A.A. rođen 1981.godine, E.Z. rođen 1975.godine svi iz Viteza. Prilikom pregleda navedenih osoba pronađeno je ukupno 6 novčanica u apoenu od 100 KM, za koje se sumnja da su krivotvorene, te su osobe lišene slobode. Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da bi se u vezu sa ovim krivičnim djelom mogla dovesti i osoba A.S. rođen 1980.godine iz Zenice.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je pribavio naredbu Suda BiH za pretres stana navedenih osoba. Pretresom je kod osobe D.M. pronađena još 21 novčanica od 50 KM, dok se uz pomoć službenika MUP-a ZE-DO kantona u pretresu stana osobe A.S. iz Zenice pronašlo nekoliko pocjepanih novčanica u apoenima od 20 i 50 KM, za koje sumnja da su krivotvorene, te je oduzet računar osumnjičenog radi vještačenja. Pretresom njegovog vozila pronađenog u Vitezu, službenici PU Travnik pronašli su još 10 novčanica od 100 KM, za koje se sumnja da se radi o krivotvorenim novčanicama.

Službenici policije su tokom ove akcije došli do saznanja da su krivotvorene novčanice istog serijskog broja u proteklih nekoliko dana stavljene u opticaj i na području Novog Travnika, Viteza i Busovače, a radi se o novčanicama od 100 KM istog serijskog broja – A9081919, te se mole građani da ukoliko uoče novčanice sa tim serijskim brojem obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog krivičnog djela krivotvorenje novca, nakon što službenici kriminalističke policije iz PU Jajce, Travnik i Kiseljak kompletiraju predmet.

donji-vakuf-golf donji-vakuf-golf1

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/