PROLJETNE AKTIVNOSTI VOKALNOG ANSAMBLA BUGOJNO

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Vrijedna ekipa Vokalnog ansambla Bugojno ovih je dana u intenzivnim pripremama za nekoliko predstojećih važnih nastupa. Već u nedjelju 23.aprila djevojke i Horoljupci Vokalnog Ansambla Bugojno putuju u Sarajevo na koncert “Horski mostovi prijateljstva” čiji je organizator dugogodišnji prijatelj Ansambla ,omladinski hor Chorus Cadenza. Koncert ce se održati u Domu oružanih snaga BiH u 19 sati.

Početkom maja Horoljupci VAB-a će svojim glasovima uljepšati Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji će se održati u Sarajevu. Riječ je o Festivalu koji je spoj igre, edukacije, obrazovanja, prilika za afirmaciju knjige, teatra za djecu, muzike ali i ostalih vrijednosti koje proizlaze iz toga.

Ovih dana iz štampe izlazi Monografija pod nazivom “Vokalni ansambl Bugojno 1996.-2016.” U sklopu koncerta “Mom gradu” (13. maja u Pozorišnoj dvorani KSC-a, u 19 sati), održat će se promocija Monografije a ujedno i zvanično obilježavanje 20 godina uspješnog rada Vokalnog ansambla Bugojno.

Početkom juna u Tuzli se održava drugi Internacionalni horski šampionat “Lege Artis”. Obzirom da su Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno osvojili Grand Prix Prvog šampionata pozvani su da održe samostalni koncert. Bit će ovo prilika da se naši najmlađi članovi prestave bogatim repertoarom tuzlanskim osnovcima.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/