PROKLETE BILE UBICE MOGA NARODA

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Uzvišeni  Stvoritelj je na emanet svijet stvorio, a naš emanet treba da bude djelo i šehadet u borbi za našu naciju, vjeru, državu. Moj narod je vijekovima žrtva politike koja je imala samo jedan cilj: „Ubistvo dobrog Bošnjaka.“

Pitam se, nakon svega, kao mlad čovjek: „Bošnjače, šta treba da se još desi, a da ti olahko stavljaš svoju glavu na nož neprijatelja“.Bošnjače moj, je li Srebrenica, Višegrad, Bratunac, Prijedor pouka i poruka da moraš biti spreman za čas kobi koju ti neprijatelj sprema, uz maksimalno jedinstvo među svojim narodom.

Povod pisanja ovog teksta je 11. juli, obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici, dan kada Bošnjaci klanjaju kolektivnu dženazu nevino ubijenim Bošnjacima koji su stradali od istog noža koji je u historiji deset puta klao, a Srebrenica je bila pečat jedanaestog genocida.

Neka je prokleta velikosrpska politika i ideologija koja napravi jedanaest genocida, prokleta bila Vaša mržnja koju prenosite sa koljena na koljeno.

NEMA HALALA NITI ZABORAVA

11. juli treba da svaki dan obilježavamo, da učimo našu djecu šta je genocid i koliko se genocida nad Bošnjacima desilo. Zbog toga nikada neću stati pisati o stradanju mog naroda, osvješćivanju bošnjačkog nacionalnog bića, da smo najpreči sebi, da ne smijemo nikada halaliti i zaboraviti. Sve što nam se desilo u periodu 1992-1995, naši preci su to isto preživjeli, ali nisu imali pravo pričati o tome. Bili su izloženi prislinom zaboravljanju i ugnjetavanju.

Dokaz tome je Ševal Tabaković Bošnjak iz Višegrada.

1942.godina, Ševal Tabaković doveden na Višegradsku ćupriju, zarezaše ga i baciše u Drinu. Isplivao je.

1992. godina, Ševal Tabaković doveden na Višegradsku ćupriju, zarezaše ga vezanog konocpem i baciše u Drinu. Nije isplivao.

Slučaj Ševal Tabaković mora da zna svako bošnjačko pokoljenje, jer isti Ševal Tabaković je doživio da mu ubiju ženu i djecu od dvije, tri i četiri godine.

On nije mogao pričati i pisati o genocidu, nije imao to pravo, kao ni pravo da drži predavanja na ovu temu.

Zbog čega? Upravo zbog terora tadašnjih vlasti koji su u periodu od 1945-1990. godine silom sprečavali da se sazna istina i genocidi nad Bošnjacima, a tadašnja komunistička vlast je upravo bila u rukama veliko-srpske politike. Nakon 50 godina, Srebreničani su doživjeli priču Ševala Tabakovića. Broj nevino ubijenih u srebreničkom genocidu je 8372, taj broj nije konačan, i proći će dugo godina da dođemo do kostiju naše braće, ali sad kao nikada moramo biti ujedinjeni i zaštiti Bošnjaka od budućeg genocida.

GRADIMO JEDINSTVO

Jedanaest valova genocida mogao je preživjeti samo Bošnjak, ali nekada se kod čovjeka stvara osjećaj da ponovo olahko zaboravljamo, i da se gubi to jedinstvo koje smo nekada imali, posebno jedinstvo naših djedova koji su uprkos teroru sačuvali državu, naciju, vjeru. Nacionalni plan Bošnjaka mora postojati, izloženi smo, a nismo ni svjesni,novom kolektivnom uništenju, dvaneaestom genocidu, jer ovo sad što nam se radi nije ništa drugo nego specijalni rat tzv. „psihološki genocid“. Elita bošnjačka mora postojati, intelektualno djelovanje neprijatelja je vrlo jako, napadaju sa svih strana, a najslabija naša strana jesu djeca i zvanični bošnjački predstavnici. Naša djeca su lišena opće naobrazbe u školama da uče o osnovnim postulatima na kojima je postavljeno Bošnjaštvo, a bošnjački predstavnici aminuju djelovanje neprijatelja.

Pa čovječe, izabran si i plaćen da radiš u interesu svog naroda, osjećaš li bolan suzu šehidskog djeteta, majke kojoj je ostalo samo da proklinje, jer ste je doveli u taj u položaj.

Položaj Bošnjaka u RS-u, to je ropski status sa stalnim ograničavanjem osnovnih ljudskih prava, upravo rezultat djelovanja naših bošnjačkih prvaka.

Gospodo, ujednite se, ujedinite Bošnjake u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Turskoj, Kosovu, Hrvatskoj, Slovenji, dijaspori, pokažimo se neprijatelju da smo ujedinjeni i da imamo nacionalni plan, da nam se više nikada ne desi genocid.

 

Piše: Armin Čusto

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/