Projekat uređenja korita rijeke Vrbas u MZ Vrbanja se uspješno realizuje

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U zgradi općine danas je održan bitan sastanak, a riječ je o projektu uređenja korita rijeke Vrbas na području MZ Vrbanja. Kako je ocijenjeno na sastanku, a kasnije i obilaskom terena, zaključeno je da je prva faza cjelokupnog projekta uspješno realizirana, na zadovoljstvo svih, posebno mještana ovog područja.

Sastanku su prisustvovali načelnik Hasan Ajkunić , predstavnici Općinskog vijeća ,OŠ CZ I resornih općinskih službi , predstavnik finasijera projketa, Agencije za vodno područje sliva rijeke Save Marko Barić te Mirsad Tojaga, ispred firme “Tojaga” iz Mostara koja je izvođač radova. Kako je istaknuto ovom prilikom, saradnja svih koji su učestvovali u projektu pa i mještana tog naselja ocijenjena je izuzetno dobrom što je rezultiralo da se realizira u predviđenom roku. U uređenje korita rijeke Vrbas u Vrbanji, Agencija za vodno područje sliva rijeke Save je uložila oko 100.000 maraka.

Po završetku sastanka, njegovi učesnici su obišli teren. Kako su istakli svi učesnici projekta, uređenje korita rijeke Vrbas je izuzetno bitan projekat kako bi se prvenstveno riješio problem poplavnih područja, a sa završetkom projekta i u MZ Gračanica, koji se realizuje u saradnji sa UNDP-om, naša općina će u znatnoj mjeri riješiti taj problem.

rtvbugojno.ba/Mersima Muminović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/