Profesor Atom u Bugojnu predstavio pametne načine upotrebe energije

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Zaštitno lice kampanje ”Lajk za pametnu energiju” profesor Atom, posjetio je Bugojno u kojem je na gradskom trgu upriličio edukativan ali i zabavan događaj kako bi djeci i mladima ukazao na značaj energetske efikasnosti i prednosti pametne upotrebe energije u svakodnevnom životu.

Najmlađim posjetiocima otkrio je tajne ”pametnog bicikla” koje proizvodi električnu energiju, a učešćem u kvizu ”Znanjomat” osvajali su zanimljive poklone. Osim toga, bili su u prilici i samostalno isprobati ”pametno biciklo” i saznati mnogo korisnih savjeta o načinima uštede energije i zaštite okoliša. U narednom periodu profesor Atom nastavlja promociju pametne upotrebe energije u Zenici, Banja Luci, Sanskom Mostu i Drvaru.

Aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta imaju za cilj da promijene razumijevanje javnosti u pogledu energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, te održivog razvoja u zemlji, obzirom na to da su ovo veoma važni elementi za sadašnji i budući ekonomski i socijalni razvoj.

Kampanja ”Lajk za pametnu energiju” dio je projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”  koji ima za cilj uspostavljanje energetskog menadžmenta u javnim objektima u BiH, smanjenje trošenja javnih budžeta na potrošnju energije i vode, te u konačnici kreiranje povoljnih uslova za ulaganje u infrastrukturne mjere energijske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“.

Projekat ”Zeleni ekonomski razvoj” u Bosni i Hercegovini već tri godine implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji sa partnerima Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskom ambasadom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

U okviru projekta i ove godine će se mjere energijske efikasnosti sprovesti na više od 40 javnih objekata u BiH, čime se poboljšava komfor korisnika i smanjuje trošenje javnih budžeta na zagrijavanje objekata.

Više informacija o projektu ”Zeleni ekonomski razvoj” možete pronaći na web stranici www.ba.undp.org i  na Facebook stranici www.facebook.com/Profesor.Atom

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/