Pripremljen plan cijepljenja u Srednjobosanskom kantonu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ministar zdravstva Srednjobosanskog kantona (SBK) Anto Matić izjavio je u srijedu da je kantonalni Zavod za javno zdravstvo napravio plan cijepljenja protiv koronavirusa te da ga je dostavio svim zdravstvenim ustanovama.

Na pitanje novinara mogu li se građani prijaviti za cijepljenje, Matić je kazao da je to moguće učiniti u domovima zdravlja.

– Tačno se znaju prioriteti, odnosno kako cjepiva budu dolazila koje se kategorije cijepe. Može se u domovima zdravlja prijaviti i oni će te ljude stavljati na listu – kazao je Matić tijekom sjednice Skupštine SBK-a.

Premijer SBK-a Tahir Lendo kazao je da očekuje da cjepiva u SBK stignu vrlo brzo, već tokom iduće sedmice.

– Optimističan sam da ćemo vrlo brzo, možda već u idućoj sedmici, dobiti određen broj vakcina kako bismo mogli da vakcinišemo najugroženije, odnosno određeni broj zdravstvenih radnika – kazao je Lendo.

U SBK-u trenutno ima 450 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a više od 140 osoba je hospitalizirano.

(FENA)

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o