Prijetnje “smrću” portalu Bugojno Danas od strane redakcije portala bug ba

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ponovo zavist na medijskoj sceni Bugojna. Redakcija portala bug ba na čijem je čelu predsjednik udruženja građana Bug ba Mirza Balihodžić, otvoreno je prijetila u mailu portalu Bugojno Danas, u nekim odgovorima se može okarakterisati i kao prijetnja “smrću”, navodeći “neces ni ti dugo čaršija ti visi za vratom piliču popušiš ga“. Prepisku pogledajte na kraju članka.

Ispred redakcije portala Bugojno Danas mislimo da je ovo krajnje ne korektan i nekulturan način komuniciranja web portala koji je najstariji portal u Bugojnu ali ne i najčitaniji što pokazuju svi parametri statistika ali i glas naroda koji kaže da je Bugojno Danas najčitaniji i najbolji portal u Bugojnu. Već 3 godine smo u samom vrhu web portala u Bugojnu, a postojimo 4 godine. Milionski pregledi su dovoljni da se ozbiljni privrednici i saradnici odluče promovisati upravo kod nas, što to nije slučaj kod drugog portala kod kojeg je sve sjajno i bajno ne bi li se ubrala koja marka više pa makar se prešlo i preko svog ponosa, što je dno dna.

Svojim objavama smo pridobili široke mase gdje većina kaže da smo puno zanimljiviji od drugog dosadnog portala. Facebook statistike kažu da smo duplo posjećeniji od portala bug ba, dakle da postoje 2 portala bug ba naš portal bi bio čitaniji što dovoljno govori ko i kako radi svoj posao.

Glavni urednik portala Bugojno Danas je Admir Pilić, diplomirani sociolog koji je redovno završio 4 godine u Mostaru fakultet bez prenošenja ijednog ispita u narednu godinu. Nismo nikakve ispite “završavali” niti kupovali diplome. Portal Bugojno Danas je primarni posao našim novinarima, mi ne radimo po kladionicama ili negdje drugo i ne vodimo usput portal koji dođe kao hobi, kao što je to slučaj sa nižerazrednim portalom koji više liči na neki copy/paste portal nego na lokalni portal.

Iz mailova je razumljivo da bi dosadni portal bug ba volio da se Bugojno Danas ugasi kako bi po starom receptu mogli objavljivati šta im je želja i kad im je želja jer smo ih prije 4 godine natjerali da redovno objavljuju fotografisane događaje, što nije bio slučaj prije nego smo mi došli gdje su znali završeni događaj objavljivati nakon 2,3 dana jer nije bilo konkurencije, nisu nam rekli ni hvala.

Tražimo da nam se izvinete javno pred širokim masama jer ste sa ovim psovkama diskreditirali sami sebe zauvijek i otkrili ko ste i šta ste gospodo Balihodžići. Niže od ovoga ne može. Policijski službenici će svakako imati pune ruke posla zbog upućenih prijetnji jer će se sve dokumentovati i predati u PU Bugojno.

I prije ste nam upućivali razne uvrede i lažna optuživanja, a jedno od toga je i vaša rečenica koju ste nam uputili navodeći u jednom mailu “radite pravi fašizam po Helezovim instrukcijama“, misleći da nam portal uređuju Zukan i Nijaz, što nije istina te iste možete direktno pitati i izvinuti im se za gnusnu uvredu, ako uopšte znate šta znači riječ fašizam. Niko nam ne daje instrukcije niti je ikada.

Kojim putem idete pokazuje i podatak da će vas uskoro prestići i bugreg koji se lažno predstavlja kao najčitaniji portal u Bugojnu kako bi pokušao partnere portala Bugojno Danas i mnoge druge pridobiti na svoj blog.

Narode, vi nastavite čitati i pratiti onoga koga ste navikli, a kako brojke pokazuju, vama je omiljeni bugojanski portal Bugojno Danas. Kolegama “novinarima” poručujemo da se upišu na kurs komunikologije, gramatike ili da pogledaju neki video na YouTube o lijepom izražavanju, jer jezikom kojim pričaju, a kao nekakve knjige izdaju, se ne služe ni kočijaši.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/