Prevareni borci! Ukradena naknada za avgust, uplate od sljedeće sedmice

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Isplata boračkih naknada u Srednjobosanskom kantonu počinje sljedeće sedmice, saznaje portal Bugojno Danas od izvora bliskih portalu.

Naš izvor navodi da su borci prevareni i izigrani jer im je obećano da će naknade dobiti od avgusta, što se u međuvremenu promijenilo. Kasni se 20 dana od izjave ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića da će naknada svim borcima biti uplaćena 10. i 11. dana ovog mjeseca. Danas je 31.10.2019. a uplata još nema na računima boraca iz Srednjobosanskog kantona iako su rješenja dobili još u avgustu kada im i pripada naknada od avgusta koju nažalost neće dobiti iako je ministar obećao u izjavi za Dnevni avaz 10.10.2019. gdje navodi “Za prvu grupu od 770 boraca prosječan iznos naknade je 211 KM. Dobit će odjednom dvije naknade. Uputili smo ka trezoru naloge za isplatu. Sredstava ima dovoljno”.

Ministar Bukvarević je ponovo dao izjavu za Dnevni avaz gdje navodi da će neki borci dobiti retroaktivno naknadu za septembar dok avgust ne spominje iako su već neki borci dobili naknadu za avgust.

Borci se nadaju da će im biti uplaćeno za avgust, septembar i oktobar ali nažalost prevareni su po ko zna koji put i avgust će im biti ukraden te će dobiti naknadu samo za 9. i 10. mjesec i to naredne sedmice, kada je u pitanju SBK iako su rješenja dobili još u avgustu.

Da podsjetimo, ovim zakonom borci ostvaruju pravo na novčanu naknadu 5 KM po mjesecu učešća u ratu ili 16 feninga po danu provedenom u ratu.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o