Press konferencija SBB Bugojno o aktuelnoj političkoj situaciji u Bugojnu (FOTO + VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Kao stranka koja je dobila povjerenje građana da budemo dio OV, dužnost nam je da te iste građane obavijestimo o svemu što je važno za našu opštinu.

Mi mislimo da ova vlast na čelu sa načelnikom ne radi kako bi trebalo, i kako je to zakonom određeno,već radi u većini slučajeva protiv zakonito ili nikako .

Ovo što ja govorim nije ništa novo i nepoznato, samo neko to mora ovako javno u kameru da kaže, pa, što narod veli, „nek se i to kolo iskola“ .

Konkretno ovom prilikom tražimo da načelnik općine sa HDZ-om i SDA- om prestane blokirati Općinsko vijeće da razmotri i prekontroliše finansijske izvještaje javnih preduzeća i ustanova te izvještaje o trošenju budžetskog novca opštine za period od tri zadnje godine .

O čemu se ovdje radi, ja ne želim nagađati, ali je i budali jasno , a kamoli pametnom , da se ovdje nešto mora poduzeti.

Zakon kaže da se izvještaji moraju podnositi nekoliko puta godišnje, i ovakvo ponašanje je prešlo svaku mjeru.

Ovdje nije u pitanju par hiljada maraka, ovdje se ipak radi o milionskim sumama koje prolaze kroz račune, kako općine tako i javnih preduzeća i ustanova.

A zakonom je naloženo da se svaka marka mora opravdati vijeću,odnosno građanima Bugojna.

Dragi građani da li je ovo privatizacija institucija, da li je ovo režim, da li je ovo anarhija prosudite sami.

A o udruženjima, zašto bolnica nema hirurga , zašto Dom zdravlja ima 13 stomatologa a mi kod privatnika pravimo zube, sportskom savezu i pojedinaćnim isplatama iz budžeta općine, zašto se ne isplaćuju poljoprivredni poticaji redovno, zašto se ne isplaćuju stipendije redovno ćemo drugi put.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/