Preokret nakon istrage: Samoranjavanje u Bugojnu!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Bugojno ustanovili su da se u slučaju posljednje pucnjave u naselju Zanesovići kod Bugojna nije radilo o krivičnom djelu “pokušaj ubistva”, nego o samoranjavanju.

Naime, prilikom provođenja opsežne istrage policija je pronašla automatsku pušku čiji je vlasnik, po navodima S.J., povrijeđeni M.P.

S.J. , koji je u ovom slučaju tretiran u policiji kao svjedok događaja, priznao je kako se radilo o samoranjavanju M.P., odnosno “fingiranom” napadu od navodno nepoznatih osoba.

Istraga o ovom događaju je u toku, kao i prikupljanje materijalnih dokaza, koji bi trebali otkriti razloge samoranjavanja M.P.

Podsjećanja radi, M.P. i S.J. su prvobitno izjavili u policiji da ih je presrelo i prepriječilo im put nepoznato putničko vozilo bijele boje, nakon čega su dvije maskirane osobe izašle iz vozila i otvorile vatru prema njima iz automatskog vatrenog oružja.

Autor: Fena

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o