Preminuo Muamer Zukorlić, bivši muftija sandžački

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Muamer Zukorlić, nekadašnji muftija sandžački, preminuo je u 51. godini života. Naime, kako navode mediji, smrt je nastupila usljed srčanih tegoba, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena. 

Muamer Zukorlić je bio muftija Mešihata Islamske zajednice za Sandžak i Srbiju i aktuelni bošnjački političar u Srbiji. Jedan je od osnivača Bošnjačke akademije znanosti i umjetnosti.

“Na Ahiret je preselio Muamer ef. Zukorlić. Vijest mi je potvrdio muftija Mevlud Dudić, koji je u povratku iz Graza prema Novom Pazaru. Molim Svevišnjeg da se smiluje Muamer ef., a njegovoj porodici podari sabur”, napisao je Mirnes Kovač na zvaničnom Facebook profilu.

Zukorlić je rođen u Tutinu 1970. godine. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Islamski fakultet, Odsjek za šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini u Alžiru, a završava ga u ljeto 1993. godine.

Za prvog predsjednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka izabran je oktobra 1993. godine njegovim osnivanjem, da bi na tu funkciju bio ponovo izabran 1998. i 2003. godine. Postdiplomske studije je apsolvirao u Libanu.

Na Objediniteljskom Saboru Islamske zajednice u Srbiji, 27. marta 2007. godine, izabran je za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i glavnog muftiju, da bi u julu 2008. godine na izborima u Islamskoj zajednici bio ponovno izabran za njenog poglavara.

Bio je kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH 2019. godine i bio je drugoplasirani.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o