Preminuo Ibro Zukanović, istaknuti bh. nogometni stručnjak i legenda Čelika

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Tužne vijesti pogodile su bosanskohercegovački sport pošto je u Tuzli preminuo istaknuti stručnjak Ibrahim Zukanović (65).

Proslavljeni stručnjak je operisan u Tuzli, gdje je nažalost i preminuo u 66. godini, potvrđeno je za portal Klix.ba. Nažalost, jutrošnja operacija nije uspjela.

Popularni Ibro ostavio je dubok trag u bh. nogometu kao igrač i kao trener. Tokom nogometne karijere bio je legenda Čelika i svog rodnog grada Zenice.

Za Zeničane je igrao 13 godina, a s klubom je osvojio titulu prvaka i dva trofeja u Kupu BiH kao trener. Od istaknutih rezultata, vrijedi naglasiti i da je bio kapiten juniorske reprezentacije Jugoslavije.

Zukanović je godinama obavljao različite funkcije u nogometu i tu ostavio dubok trag, a bio je i selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Vrijedi napomenuti da je zaslužan za razvoj najbolje generacije Zmajeva koja je kasnije otišla na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine i tako ispisala historiju našeg nogometa.

Ova vijest pogodila je sportsku javnost u našoj zemlji. Od Ibre Zukanovića opraštaju se brojni prijatelji i poznanici iz svijeta sporta na društvenim mrežama.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/